الگوی سازه‌ای سقف متحرک | اسکای روف

5/5 - (191 امتیاز)

الگوی سازه ای انواع سقف متحرک

سازه سقف متحرک به دلیل انعطاف پذیری در طراحی، نظر مهندسان، معماران و صاحبان فضاهای تجاری را جلب کرده است. استفاده از سقف متحرک موجب سازگاری فضاهای باز با شرایط محیطی و صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. همچنین این سازه‌ها جوابگوی الزامات شهرداری و ساختمانی در راستای رفاه و آسایش کاربران شده است.

متقاضیان بکارگیری سقف متحرک :

1. فضاهای رستورانی

2. مراکز ورزشی مثل استخر ها و سالن های بدن سازی

3. هتل ها

4. مراکز تجاری

5. حتی ویلاها و خانه های

طراحی و تولید انواع سقف متحرک به دلایل زیبایی شناسی و سازه‌ای به صورت منحنی شکل نیز انجام می شود. طراحی سقف متحرک به صورت منحنی به دلیل شکل ظاهری آن نسبت به سطح شیبدار دارای پیچیدگی بیشتر می باشد. این مقاله با هدف ارائه الگویی از مدل باز و بسته شدن سقف متحرک تهیه شده است. به همراه مجموعه ای از مکانیزم حرکتی و فرم سازه ای مناسب جهت پیکر بندی سازه ای.

مقدمه

سه بخش ساختمانی، صنعت و حمل در مصرف انرژی در جهان سهم عمده دارند. سقف به عنوان یک حائل بین فضاهای بیرون و درون ساختمان محصوب می شود. به صورت ثابت (استاتیک) و یا به صورت سقف متحرک (دینامیک) می تواند در نظر گرفته شود. که نوع جمع شونده و متحرک آن موجب افزایش راندمان مصرف انرژی در ساختمان می گردد. معماری متحرک به عنوان نماد فلسفه مدرن با موضوع انعطاف پذیری در معماری شناخته می شود. می تواند چهره شهرها و حتی سبک زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین بعد چهارم یعنی زمان را به ساختمان بیافزاید. بدین ترتیب هر بنایی این قابلیت را دارد که برای رسیدن به شرایط مطلوب تغییر کند.

یکی از بخش های ساختمان که می تواند به صورت انعطاف پذیر طراحی گردد، سازه سقف (سقف متحرک) می باشد. هرچند ممکن است هزینه اولیه تولید